Discography‎ > ‎Singles‎ > ‎Blitzkrieg Galaxy‎ > ‎

Swedish ReviewsDet är lite mer än ett halvår sedan TraKKtor släppte debutalbumet ”Force Majeure” och nu är det dags för sett singelsläpp, förhoppningsvis från ett nytt TraKKtor-album som det inte ska ta tre år att färdigställa.

Betyg: 7

Singelns innehåller fem olika versioner av ”Blitzkrieg Galaxy”; En ”radio edit”, en remix signerad ett av de mest hypade banden inom svensk synth just nu, Chaos All Stars, en remix gjord av David Elg, känd från Hype bland annat. Den fjärde remixen är gjord av Prototyp och sist men inte minst får vi en ”exploding head syndrome”-remix.
För att vara TraKKtor går ”Blitzkrieg Galaxy” i ett ganska lugnt tempo. Pierre väser fram sången med ett tungt synthmangel i bakgrunden, ganska typiskt TraKKtor alltså men jag gillar det. 

Hur är remixerna då? Chaos All Stars visar med sin remix att det är ett band att räkna med och med tanke på hur mycket erfarenhet det finns i det bandet är det kanske inte så konstigt. Trumpeten i slutet av deras remix är ”to die for”. David Elgs remix tycker jag känns som en dub-mix, sången är nästan helt bortskalad, och kvar är ett ganska enkelt beat som David har lagt sin personliga touch på. Prototyp har vågat ta ut svängarna lite mer. Deras remix börjar i samma takt som originalet för att en minut och 10 sekunder in i låten dra iväg i 180 en kort sekvens, lugna ner sig och sedan öka igen. De har dessutom lyckats göra en remix som är nästan två och en halv minut kortare än vad ”radio edit” är, detta är helt klart min favorit bland remixerna.

”Exploding head syndrome”-remixen gillar jag rätt ordentligt den med då den nästan har något sakralt över sig. Stundtals låter det som om den är inspelad i en gammal, gotisk katedral och sådant är jag ordentligt svag för.

Som helt helhet är det en mer än okej singel som TraKKtor levererat. Den släpps endast digitalt och finns på de flesta ställen där du brukar köpa din musik för nerladdning.


Publicerad: 2012-03-04
Författare: Henrik Kanatidis